• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır. (Henry Ford)
Bakan Şimşek: Urfalılar bu kentin asli unsuru

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni (ŞANLIDER) ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Milletvekili adayı Abdulkadir Yüksel ve Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Fethi Şimşek'in yer aldığı ziyarette konuşan Bakan Şimşek, "Şanlıurfalılar bu kentin asli unsurudur, kentin diğer alanlarında olduğu gibi siyasetinde de yerlerini almalılar. Biz  AK Parti olarak buna dikkat ettik" dedi.

 

Gaziantep'te yaşayan yüzlerce Şanlıurfalının da katıldığı ziyarette gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Bakan Mehmet Şimşek, davetlileri Kürtçe ve Türkçe selamladığı konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Kürtleri temsil eden asıl partinin AK Parti olduğunu söyledi.

 

Türkiye'nin iç içe geçmiş kültürlerden oluştuğunu belirten Bakan Şimşek, "Hepimiz kardeşiz, AK Parti Türk veya Kürt ırkçılığı veya mezhepçilik yapan bir parti değil. Demokrasi ve insan hakları ile adalet ilkesini benimsemiş ve bu yönde çalışmaları olan, ülkenin her tarafı aynı eşitlikte kucaklayan, herkese eşit mesafede duran bir partidir" diye konuştu.

 

Şanlıurfalıların Gaziantep'te yabancı değil, asli unsur olarak bulunduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, "Kentin her tuğlasında, her taşında, sanayisinde, ticaretinde, akademisinde sizlerin de katkısınız. Siyasette de bunu sağlamak adına AK Parti olarak ilk adımı biz attık. Şanlıurfalı bir kardeşimize listemizde yer verdik. Bundan sonra devamı gelecektir. Çünkü siz burada asli unsursunuz" dedi.

                                                                                                                

AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Abdulkadir Yüksel ise, hemşeri adına partinin listesinde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bizim derdimiz bölgecilik veya hemşericilik yapmak değil ama temsilde adalet noktasında bunun olması gerekiyordu. Değerli hemşerilerimizin de desteğiyle sıralama sıkıntılı olarak görülen yerimizden rahatlıkla seçileceğime inanıyorum" diye konuştu.

 

Abdulkadir Yüksel'in aday gösterilmesi nedeniyle AK Parti'ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ise, temsilde adalet ve yönetişim kavramlarına dikkat çekerek, "Bu sıralamayı beklemiyorduk ama ilk olması açısından önemli. AK Parti'nin bu adımının diğer partiler tarafından da dikkate alınmasını umuyorum. Her zaman söylüyorum, ŞANLIDER olarak  tüm platformlarda hemşerilerimizin arkasındayız. Bu noktada sayın Abdulkadir Yüksel'in adaylığı bizi mutlu etmiştir" dedi.

 

Kendilerini sadece Şanlıurfalı veya Gaziantepli olarak görmediklerini söyleyen Erdoğan, "Biz ne kadar Şanlıurfalı ise o kadar Gaziantepliyiz. Burada artık misafir değil asli unsuruz. Dernek olarak amacımız kentin gelişmesine, güçlenmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaktır. Hayatın her alanında kentte var olan hemşerilerimiz artık siyaset ve STK'larda da güçlü olarak temsil ediliyorlar" diye konuştu.

 

 

 


Okunma Sayısı: 1232


18.219.14.63








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top