• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz. (Hadisi Şerif)
“İnandığınızı yaşayın”

TMBB İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, ŞANLIDER gençliğinin misafiri oldu. 3 saat süren online buluşmada eğitim hayatı, sivil toplum ve siyasi çalışmaları hakkında bilgiler veren Şahin, gençlerin soruları üzerine bugüne kadar hep inandığı şekilde yaşamaya çalıştığını belirterek, “Allah’ın bizim için takdir ettiği kadere inanıyorsak zorluğa ve dara düştüğümüzde ümitsizliğe düşmeden yolumuza devam etmemiz gerekiyor. İnsan tüm makamların ve görevlerin üstündedir, Allah’ın yarattığı en güzide varlıktır. Kişiliğimizden taviz vermeden inandığımız gibi yaşadığımızda üstesinden gelmeyeceğimiz zorluk yoktur” dedi. 

ŞANLIDER Gençlik Buluşmaları’na konuk olan Ali Şahin, yurt dışındaki eğitim hayatı ve 28 Şubat sürecinin olumsuz kararlarına dikkat çekerek, “Pakistan’da Uluslararası İlişkiler okuduktan sonra ülkeme gelerek denklik için YÖK’e başvurdum, ertesi gün 28 Şubat darbesi gerçekleşti. Aylarca süren mücadelemin sonunda ‘İlahiyat Fakültesi bulunan bir üniversitede okuduğunuz için denkliğiniz kabul edilmedi’ yanıtı verildi. Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu’nun kendi cebinden maaşını ödediği danışmanlık görevini yaparken, o kararın haberini aldığım gün ayrılmak zorunda kaldığım milletvekili odasına yıllar sonra takdiri ilahi ile milletvekili olarak geldim. Meclis’te milletvekili odaları için kura çekilirken bana yıllar önce YÖK’ün zulmü nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığımı oda çıkınca iki rekât şükür namazı kıldım” diye konuştu.

Şahin, eğitim hayatı devam ederken hayalinin diplomatlık yapmak olduğunu belirterek, “YÖK’ün haksız uygulaması nedeniyle gerçekleşmedi ama AB Bakan Yardımcılığı gibi önemli bir görevde bulunarak milletime hizmet etme imkanı buldum” dedi.

 

“Yaşadığımız sorunların temelinde Müslüman olmak var” diye Ali Şahin, “Bugün İslam coğrafyasının yaşadığı sorunlar biraz da bize bağlı. Biz sadece Müslümanız, mümin olmamız gerekiyor. Sadece Allah’a inanmakla iş bitmiyor, bize verilen görevleri de tam bir samimiyetle yerine getirdiğimizde durum daha farklı olacak. Bizim coğrafyamız sadece Anadolu değildir, tüm İslam coğrafyasıdır, daha ötesinde tüm insan coğrafyasıdır. Görevlerimiz var, bunların gereğini yapmamız gerekiyor. Bakın dünyada çıkmış 2 büyük savaş var; ikisi de Avrupa’da gerçekleşmiş. Avrupa’da petrol yok, yer altı ve yer üstü kaynakları yok ama onlar çok rahat yaşarken dünyanın geri kalanına savaş, ölüm ve yoksulluk götürüyorlar. Buna engel olarak gördükleri tüm ülke ve insanları da türlü belalarla engellemeye çalışıyorlar. Mücadelemiz buna yönelik” diye konuştu.

ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ise, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Bizler şehrimizin ve insanlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması için bir araya geldik. Farklı meslek ve sosyal kesimlerden bir araya gelen insanların oluşturduğu ŞANLIDER her platformda üstüne düşeni yerine getirmekten çekinmiyor. Gençlerimiz de yoğun bir şekilde çalışmalar yaparak topluma katkıda bulunmaya çalışıyor. Gençlerin gelişmesi için sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Erdoğan, ŞANLIDER gençlik sorumlusu Mehmet Faruk Şahin tarafından organize edilen toplantıya katılımı ve samimi cevapları nedeniyle Şahin’e teşekkür ederken Şahin de ŞANLIDER gençlerinin ilgi ve düşüncelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Okunma Sayısı: 805


3.139.81.58








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top