• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır. (Henry Ford)
Yarış değil birliktelik lazım

ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, Şanlıurfa kamuoyunda zaman zaman dile getirilen “Antep-Urfa Yarışı”nın gerçekçi olmadığını, iki kentin birlikteliğinin öne çıkarılmasının daha da fayda getireceğini söyledi.

Önceki gün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı bir paylaşımda Rumkale ile birlikte Halfeti’nin görüntülerinin yer alması üzerine Şanlıurfa kamuoyunda çok sayıda kişinin gösterdiği tepkiyi değerlendiren Mustafa Erdoğan, “Dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe’ye sahip çıkamayanlar neylesin Halfeti’yi? Şanlıurfalıların sürekli kendilerini Gaziantep ile bir yarış içinde görmeleri gerçekçi olmaktan öte artık komik olmaya başladı” dedi.

Erdoğan, “Fıstıkta, biberde, lahmacunda, kebapta benzer çıkışlar görülüyor. Yok, efendim fıstığın en çok üretildiği yer Şanlıurfa ili imiş. Üretim miktarına bakıldığında doğru; doğru da sadece üretim bunu Urfa fıstığı yapar mı? Bence yapmaz. Önemli olan fıstığı kimin aldığı, kimin sattığı, kimin tükettiği ve kimin pazarladığıdır. Türkiye’de üretilen fıstığın tamamı Urfa’da yetişse ne olacak? Adı Urfa Fıstığı olsa ne olacak? Antep olmazsa Urfa’da üretilen fıstık olmazdı. Tüketemeyeceğiniz, satamayacağınız bir ürünü yetiştirip ne yapacaktınız? Bunu kabul edelim ki Antep bugün 7 milyar dolar ihracatı ile Türkiye’nin 6. kentidir.  Şanlıurfa’nın Türkiye’de ihracat sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu, daha doğrusu sıralamaya girip girmediğini bilen var mı? Bizim Antep’i kıskanmamız, Antep ile yarış içinde olmamız anlamlı değil, gerçekçi de değil.  Bizim Antep’i örnek almamız lazım. Antep’in ticari hatta siyasi potansiyelinde istifade etmemiz lazım” diye konuştu.

Halfeti’nin Şanlıurfa’nın ilçesi olduğunu herkesin kabul ettiğini belirten Erdoğan, “Fırat havzasından Gaziantep’in payına Rumkale olarak bilinen küçücük bir tepe düşmüş. Gaziantep’in buraya yaptığı yatırım Urfa’nın Halfeti-Birecik Fırat kıyısına yaptığı yaptırımın bir kaç katı. Bir video üzerinden Fatma Şahin’i eleştirenler kendi siyasetçilerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına baksınlar. Onların yakasına yapışsınlar. Eyfel kulesi denilen o demir yığını Mısır piramitlerinden daha çok turist çekiyorsa Mısırlılar Fransızlara mı kızacaklar? Dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe’yi tanıtamayacaksın; dünyaca tanınan Dr. Mehmet Öz’ün Göbeklitepe ziyaretini haber bile yapamayacaksın, sonra da şu bizim bu bizim deyip kendin çalıp kendin oynayacaksın. Dünyanın bir köy haline geldiği, kimin hangi şehirden olduğunu bırakın, kimin hangi milletten, hangi ülkeden olduğunun önemini yetirdiği bir anlayışın üzerinden en az 50 yıl geçti. Dünyayı, o eleştirdiğimiz, beğenmediğimiz illeri sanayi ticari ve yaşam tarzı olarak 50-60 yıl geride takip etmenin kimseye faydası yok” dedi.

Erdoğan, “Urfalıların şunu unutmamaları lazım. Gaziantep’te yaşayan 300 bine yakın Urfalı var. Urfa’dan sonra Urfalılar en Antep’te yaşıyor. Antep Urfalıların ikinci vatanı. Antep’te her taşın altında Urfalılar alın teri var. Gaziantep’te yükselen binaların çoğu Urfalıların sırtında yükselmiştir. Urfa ve Antep aynı ağacın dallarıdır. Fırat’ın iki yakasının çocuklarıdır. Urfa’nın sanayi, ticaret ve turizminin gelişimi Antep’e bağlıdır. Pazar Antep’tir. Urfa Antepsiz gelişemez. Urfa’nın Antep ile rekabet değil işbirliği yapması lazım. Antep’in potansiyelimden istifade etmesi lazım. Urfa’nın hayrına olan budur” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın bir kısmı en ücra köşelerinden gelip, Gaziantep’te büyük çaplı sanayici ve iş adamı olan onlarca kişi olduğunu anımsatan Erdoğan, “Gaziantep’in yapı sektörünün ilk sıralarında yüzlerce müteahhit, ticaret erbabı var. Orta ölçeğin üzerinde binlerce esnaf var. Bunların bu başarılarının temelinde sermaye, emek, alınteri ile birlikte Gaziantep’in ekonomik pazarı, dinamizmi var. Gaziantep’in sağladığı rahat çalışma ortamı var. Şanlıurfa’da siyasetin arka sıralarından kurtulamayanlar Gaziantep’te zirveye yol bulabiliyorsa bu Antep’in sunduğu fırsatların sayesindedir. Antep’in yöneticilerini, siyasetçilerini eleştirenlere bunu hatırlatırım” dedi.


Okunma Sayısı: 1207


18.119.102.137








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top