• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
HDP'den ŞANLIDER'e ziyaret

HDP Gaziantep milletvekili adayları ŞANLIDER'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP Gaziantep İl Eşbaşkanı Mehmet Karayılan, ŞANLIDER'in öne çıkardığı temsilde adalet ilkesine dikkat çekerek, parti yönetimi ile milletvekili adayları seçiminde Şanlıurfalı isimlere daha fazla yer vermeye özen gösterdiklerini söyledi.

 

Kalabalık bir heyetle ŞANLIDER'i ziyaret eden HDP heyetinde yeniden aday gösterilen Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul, Van milletvekili ve Gaziantep milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler ile partinin Şanlıurfalı milletvekili adayları Emine Akkuş Çiçek, Lami Çiçek, Umut Şahin ile Osman Demirci, İl Eşbaşkanları Mehmet Karayılan ve parti yöneticileri yer aldı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gaziantep'te 60 yıldır Şanlıurfalıların yoğun bir şekilde yaşadıklarını söyleyen Erdoğan, "Şanlıurfa nüfusundan daha fazla bir kitlemiz dışarıda yaşıyor. Göç nedenleri belli, göçe neden olan sıkıntıların yanı sıra gidilen yerde karşılaşılan sorunlar da vardır. Göçün en önemli sorunlarının başında gidilen yerlerde yaşanılan ayrımcılık, oradaki insanların dışarıdan gelenleri kabullenmemesi geliyor. Burada ikinci, üçüncü nesil olarak bulunuyoruz. Kentteki binaların neredeyse tamamı bizim omuzlarımızda yükseldi, ilk gelenler kendi beden güçleriyle var oldu. Bugün durum farklı; kentin ekonomisinde, sanayisinde, bürokrasisinde, akademik çevrelerinde ciddi bir Şanlıurfalı nüfusu var ama siyasetinde, bürokrasisinde, meslek odalarında söz sahibi değiller. İşte biz ŞANLIDER olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Bunun önemli bir yolu da siyasette temsil adaletinin sağlanmasıdır. 7 Haziran seçimleri öncesinde de tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak bunu dikkate almalarını istedik. Aynısını bu seçimde de yaptık. Dernek olarak insanların yönetime katılmalarını, yerel ve genel yönetimde kendilerini temsil edebilmelerini savunuyor ve bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

 

HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karayılan da sivil toplum kurumlarının önemine dikkat çektiği konuşmasında ŞANLIDER'in gösterdiği çabanın önemine değindi. Karayılan, "ŞANLIDER temsilde adaleti ve Şanlıurfalı adayların daha fazla yer almasını istiyor. Biz parti olarak buna dikkat ediyoruz. Eşbaşkanlarımız Şanlıurfalı, milletvekili adaylarımızın önemli bir bölümü de öyle" dedi.

 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Yurdusev Özsökmenler de konuşmalarında partilerinin program ve çalışmaları ile genel siyasetle ile ilgili görüşlerini dile getirirken, milletvekili adayı Lami Çiçek ve Umut Baran da selamlama konuşması yaptı. ŞANLIDER oluşumunda yer almadığı için bir Şanlıurfalı olarak üzüldüğünü söyleyen Umut Baran, "Bundan sonra derneğe daha sık gelecek ve aktif olarak yer alacağım" dedi.

 

 


Okunma Sayısı: 975


18.220.160.216








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top