• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz. (Hadisi Şerif)
ŞANLIDER kadına şiddeti kınadı

Kadına yönelik şiddetin geldiği noktanın vahim olduğunu söyleyen Gaziantep Şanlıurfalılar Eğitim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, şiddetin önlenmesi için erkek egemen anlayışın değişmesi gerektiğini, bunun için de kamu kurumları ve STK işbirliğiyle gözetim birimlerinin oluşturulması ve eğitim programları düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Kadına yönelik şiddetin en son örneğinin çok yakın bir zamanda yaşandığını anımsatan Erdoğan, "Hunharca işlenen bu cinayeti elemle ve esefle kınıyoruz. Kadına yönelik şiddet ;kadınlara yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan ve Kanunda şiddet olarak tanımlanan her türlü tutum ve davranışı ifade eder. Bu şiddet olaylarının bir son bulmasını temenni ediyoruz. Elbette bunun için hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Temel eğitimin yapı taşı olan aile çok önemlidir. Burada anne ve babalara büyük görevler düşmektedir. Kız ve erkek çocukların önyargılardan arınmış ve özgüvenlerinin geliştirilmesine yönelik temel eğitim ailede başlamalıdır" dedi.

Kadını eşit yurttaş, temel hak ve özgürlükler noktasında olduğu gibi yaşamın her kademesinde birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocukların yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli olacaklarına dikkat çeken Erdoğan, "Etnik köken, renk, din, dil ve cinsiyet üzerinden yapılan ayrımcılığın bir insanlık suçu olduğu bilinciyle yetişmeyen nesillerin bu ve benzeri trajedilerin failleri olmaya devam edeceği unutulmamalıdır" diye konuştu.

Toplumsal infiallere neden olan olayları besleyen "üstün ırk", "üstün dil", "üstün cinsiyet" kavramlarının başka inanç ya da felsefi düşünceye hayat hakkı tanımayan bir anlayışın ürünü olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bugün yaşadığımız bu ve benzeri olayların çözüm sürecinin yolu eşit yurttaşlık, temel hak ve özgürlüklerin insanların en tabii hakkı olduğu, farklılığa karşı hoşgörü ve empatinin yaygınlaştırılması, erkek egemen bir anlayışa karşı insan egemen bir anlayışın kurumsallaştırmaya çalışmaktan geçmektedir" dedi.

Toplumun her alanında kadına yönelik fiziki, cinsel, psikolojik ve sosyal her türlü şiddet eylemini şiddetle reddettiklerini bildiren Mustafa Erdoğan şunları söyledi:

"Acilen aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek, bu tür şiddet mağdurlarını koruma amaçlı, kamu kurum ve STK işbirliği ile gözetim birimlerinin oluşturulması ve eğitim programları düzenlenmesi gerektiği kanaatindeyiz. ŞANLIDER olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

 


Okunma Sayısı: 957


18.118.227.69








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top