• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz. (Hadisi Şerif)
Kongre heyecanı

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (ŞANLIDER) 1. Olağan Kongresi’ni yaptı. Kurucu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan’ın yeniden başkanlığa seçildiği kongrede, Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalıları tek çatı altında toplayan derneğin bütün ilçelere eşit oranda yer vererek birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdiğine dikkat çekildi.

Dernek binasında yapılan kongreye derneğin kurucu üyeleri tam kadro hazır bulunurken Müslüm Caymaz’ın divan başkanlığında yapılan seçimlerde tüm ilçeleri temsilen eşit oranda gösterilen adayların yer aldığı liste oy birliğiyle seçildi. Yeniden seçilen kurucu başkan Mustafa İsmet Erdoğan, kongre sonrasında teşekkür konuşması birlik ve beraberliği pekiştirerek kent yaşamı içinde yer alacaklarına dikkat çekti.

ŞANLIDER’in sıradan hemşeri dernekleriyle aynı kaderi yaşamayacağını vurgulayan Erdoğan, “Amacımız sadece tabela dernekçiliği yapmak değil, sivil toplum kuruluşu olmanın getirdiği gerekleri yerine getiren, üyeleriyle iyi ve kötü gününde bir arada olan, onların yaşamlarının daha iyi olması için çaba sarfeden bir dernek olmaya çalışacağız. Bu amaçla pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Öncelikle eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bir araya gelerek sorunlarımızı tartışarak beraberce çözüm bulmaya çalışacağız. Yine kent yaşamıyla ilgili olarak elimizin taşın altına koyarak diğer kurumlarla birlikte sorumluluk alacağız” dedi.

ŞANLIDER'i ortaya çıkaran kadronun yıldızlar topluluğu olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bünyesinde Türkiye genelinde hatırı sayılır on tane dernek başkanı, şube başkanı, eski belediye başkanları, bazı siyasi partilerin eski il başkanları, farklı siyasi partilerden onlarca eski yeni belediye meclis üyesi olan bir STK Türkiye'de çok değildir. İş dünyasında, akademik çevrede, bürokraside yıldızlaşan isimlerin de yer aldığı bu oluşum entelektüel sermayesiyle abartısız bir yıldızlar topluluğudur. Bütün Urfalı ve Antepli hemşerilerimizin ve sevenlerimizin bilmesini isteriz ki, uzun ve yorucu çabalar sonucunda kurulan ve henüz birinci olağan kongresini yapan ŞANLIDER sağlam bir zemine oturmuştur ve ileride Gaziantep'in en geniş tabanlı, en nitelikli ve en etkin sivil toplum kuruluşu olacaktır” diye konuştu.

ŞANLIDER'in kapısının Gaziantep'te ikamet eden bütün Urfalılara açık olduğunu belirten Erdoğan, “Bütün rezervleri bir kenara bırakarak herkesin bu yapıya sahip çıktığını ve bu çatının altında her kese yer olduğunu görmek, gerçekten guru vericidir. Kongre üyelerinin oybirliği ile ŞANLIDER yönetim kurulu başkanlığını şahsıma tevdi etmeleri benim için büyük bir onur olduğu, bütün üyelerimize içtenlikle teşekkür ettiğimi, bu sorumluluğun altından ancak üyelerimizin ve sevenlerimizin desteği ile kalkabileceğimi belirtmek isterim” dedi.

Mustafa İsmet Erdoğan’ın yeniden başkanlığa seçildiği kongrede Başkan Yardımcılığına Rıfat Kocaoğlu, Salih Yüksel, İbrahim Işık, Mehmet Emin Arslan, Mehmet Özkılıç, Av. Muazzez Korkmaz, Av. Mustafa İzol, Av Sabri Sayan, Av. Kahraman Çiçek, Abdullah Satan, Mehmet Kurt, Müslüm Aslan ve Mehmet Beşaltı, Genel Sekreterliğe Mehmet Emin Erdem, saymanlığa Mehmet Durmuş getirilirken, yönetim ve denetim kurulunda yer alan 76 kişiden bazıları ise şunlar:, Doç. Dr. Ömer Akgöbek, Av. Sedat Arıkan, Necmettin Polat, Ramazan Özdemir,  Mehmet Boncuk, Servet Gülmüş, H. Mehmet Yüksel, Dr. Süleyman Yıldırım, Yaşar Yavuz, Ahmet Güzel, Müslüm Dinçoğlu, Av. Ahmet Necati Ülker, Ahmet Dinçoğlu, Mustafa Yılmaz, Av. Mehmet Salih Akaltun, Feridun Gök, Kemal Çevik, Bayram Yavuz, Orhan Çetin.


Okunma Sayısı: 1169


3.144.238.20








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top