• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz. (Hadisi Şerif)
Gaziantep hepimizin

Geleneksel hale gelen ŞANLIDER Buluşmalarının bu haftaki konukları Gaziantep’in siyaset, spor, iş ve siyaset dünyasında önemli görevlerde bulunan isimleri ağırladık.

Gaziantep Kulübü önceki dönem Başkanı Vahit Kamil Gereççi, Mimarlar Odası Gaziantep Şube önceki dönem Başkanı ve Kent Konseyi Başkan yardımcısı Sıtkı Severoğlu, siyasetçi-işadamı Şerif Başkülekçi. Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, Mimar Filiz Mahsereci, Ferhan Özdoğan, Tülay Mazman, Sara Yıldırım, Aydan Çopur ve Betül Gebelek misafirimiz oldu.

Gaziantep kent yaşamını yaşamının daha da iyileştirilmesi ve mevcut sorunlarının birlikte çözümü noktasında kentteki sivil toplum kurumlarıyla sürekli istişare halinde olduklarını belirten ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, kentin siyaset, sivil toplum ve iş dünyasında önemli çalışmaları olan isimleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ŞANLIDER’in çalışmaları hakkında misafirleri bilgilendiren Başkan Erdoğan, “Kentimizde ne olup bitiyor, hangi sorunlarımız var, bunların çözümü nelerdir? Gibi konularda hep birlikte kafa yormamız gerekiyor. Gaziantep Türkiye’de en çok Urfalıya ev sahipliği yapan kent. Buraya gelenlerin torunları artık geri dönmez. Mezarlarımız burada, öyleyse bu kent için hep birlikte bir şeyler yapmamız lazım” dedi.

Gaziantep’in siyaset ve sivil toplum camiasının önde gelen isimlerin Vahit Kamil Gereççi ise, “Burada kuru bir kent milliyetçiliği yaparak insanları kategorize etmeden hep birlikte yaşamalıyız. Bugün kentimizin gelişmesinde emekleri olan insanların kentte söz sahibi olmaları gerekir. Aynı zamanda var olan sorunlarımızı da özellikle sivil toplum kurumları olarak daha çok işbirliği yaparak çözülmesi için çalışmalıyız. Gaziantep’in Kurtuluşu ile diğer önemli günlerimizde ŞANLIDER birlikte etkinlikler düzenlemeliyiz” diye konuştu.

Mimar Bekir Sıtkı Severoğlu ise yeni dönem Kent Konseyi, 25 Aralık Panorama Müzesi ve Kamil Ocak Stadı’nın yeri ile ilgili bilgiler vererek, “Gaziantep’in kurtuluşunu Güney cephesinden ayrı gele alamayız. O gün hep birlikte ülkemizi kurtardıysak bugün de ülkemiz ve kentimiz için yine birlikte çaba sarf etmeliyiz. Panorama Müzesi’nde kurtuluşa dair buna özellikle yer verdik. Birlikte ne kadar çok çalışırsak kent yaşamı o kadar güzelleşir” dedi.

İşadamı Şerif Başkülekçi de, siyaset ve sanayicilikte çok sayıda Urfalı ile birlikte çalıştığını belirterek, “Ne kadar çok bir araya gelirsek, şehrimiz ve insanlarımız için o kadar çok fikir üretir ve sorunlarımıza birlikte çözüm bulabiliriz” şeklinde konuştu.

Mimar Filiz Mahsereci ise “Güzel bir ortamda, güzel sohbetler, siyasi hikaye ve anılar en önemlisi misafirperverlik harikaydı. Durum böyle olunca konumuz Gaziantep, konumuz torunlarımızın geleceği, konumuz Gaziantep’te yaşayan dili, ırkı ne olursa olsun tüm vatansever insanları bir arada toplayıp şehrimizin değerlerini arttırmak, konumuz dedeleri Urfa'dan göç etmiş Gaziantep’te doğmuş, Gaziantep kültüründe büyümüş gençlerin ve Gaziantep gençliğinin sosyal kültürel olarak şehrimize neler kazandırabileceklerinin zeminini hazırlamak” dedi.

Gaziantep'in kış aylarında ciddi bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya kaldığını belirten Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik ise, sorunun çözümü için denetimlerin arttırılması gerektiğini söyledi. Keklik, "Oda olarak Mahrukatçılar Sitesi'ne giren tüm kömürleri ciddi bir denetimden geçiriyoruz. Bizim cephemizden bir sorun üretilmiyor ancak kamu tarafından dağıtılan kömürlerde bu konuda ciddi sıkıntılar var. Konu hakkında ilglii makamlara başvurarak bu soruna çözüm bulunması için destek istedik" şeklinde konuştu.

 


Okunma Sayısı: 1595


18.222.163.31








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top