• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz. (Hadisi Şerif)
Kardeşlik gezisi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in turizm potansiyelinin, komşu illerle birleştirilerek hazırlanacak ortak projelerle daha da büyüyeceğini söyledi. Şahin, geçen yıl başlattıkları "Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" projesinin ardından bu yıl da "Uzaklarda Arama" adıyla yeni bir proje başlattıklarını anımsatarak, "Uzaklarda aramıyoruz, Zeugma, Rumkale, Halfeti ve Birecik ile birlikte güzel bir potansiyeli harekete geçirerek hep birlikte kazanacağız" dedi.

ŞANLIDER organizasyonuyla, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Müslüm Yüksel ve Mehmet Sait Kirazoğlu, Başkan Yardımcısı Osman Toprak ve belediye bürokratlarıyla birlikte Birecik ve Halfeti ilçelerini ziyaret eden Fatma  Şahin, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve muhtarlarla yaptığı toplantıda işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Şahin ve beraberindekiler ilk olarak Birecik Kaymakamı Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nı makamlarında ziyaret etti. Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı görüşmede, Birecik'in turizm potansiyeli ve kent yaşamının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği Şahin ve beraberindekilere Kelaynak Üretme Çiftliğini de gezdirdi.

Halfeti ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Şeref Albayrak ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Şahin, " Elimizdeki tarihi ve kültürel mirasın kıymetini bilip daha iyi tanıtırsak hepimiz kazançlı çıkarız. Bugün derneğimizin katkısıyla iki ilçemizi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk. ŞANLIDER başkanımla hep "Fırat'ın çocukları" diyoruz; iki ilin çocukları işbirliğiyle birlikte güçlenecek, beraber büyüyecek. İyi komşuluk ilişkilerimizi kardeşlikle pekiştireceğiz. İki ilin yöneticileri olarak sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz. Şanlıurfa Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi Tarihi Kentler Birliği Başkanı, ben Türk Belediye Birliğinde başkanım. Sürekli istişare halindeyiz. İyi ilişkilerimizi birlikte hayata geçireceğimiz projelerle daha da ileriye götürmek istiyoruz" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ise merhum babası Müslüm Yüksel'in Birecik ilçesinde iki dönem belediye başkanlığı yaptığını anımsatarak, "Babamın iki şehir için büyük hedefleri vardı ancak ömrü vefa etmedi. Ben büyüklerimizin takdiriyle geldiğim görevde bunların gerçekleşmesi için elimden gelen çabayı sarf edeceğim" diye konuşurken, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ise yapılacak çalışmaların birlik ruhunu daha da canlandıracağına dikkat çekerek, çalışmaların Ankara boyutunda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Belediye Toplantı Salonu'nda yapılan muhtarlar toplantısında ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Halfeti Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şeref Albayrak da ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirterek, Fırat’ın iki yakasındaki turizmi bütüncül bir şekilde ele aldıklarını söyledi.

ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ise, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın iç içe geçmiş yapılarıyla dikkat çektiğini belirterek, Halfeti, Birecik ve Suruç mevcut ilçelerinin nüfuslarından daha fazla insanlarının Gaziantep'te yaşadığına vurgu yaptı. Erdoğan, "Birlikte yapılacak çalışmalar iki ilin kaynaşması ve ekonomik gelişmesinde büyük etki yapabilir" şeklinde konuştu.

 


Okunma Sayısı: 768


3.137.174.216








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top