• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz. (Hadisi Şerif)
ŞANLIDER KOBANİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Gaziantep Şanlıurfalılar Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, Suriye'de terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa'ın Suruç ilçesine sığınan Kobanililer için yardım çağrısında bulundu. Erdoğan ilk etapta ilaç, mama, çocuk bezi ve battaniye yardımı yapılacağını bildirdi.

 

ŞANLIDER Genel Sekreteri Mehmet Emin Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özdemir ile birlikte Suruç ilçesine giderek Kobanililerin durumlarını yerinde inceleyen Erdoğan daha sonra Suruç'a bağlı sınır köylerinde incelemelerde bulundu. Sınırın sıfır noktasında yaşanan insanlık dramını yerinde gören Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Suruç ilçesinde kurulan kriz merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

ŞANLIDER heyetine son durum ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek ilgileri nedeniyle teşekkür eden Kriz Merkezi Başkanı Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, "Bu kadar bir yoğunluk gelince ilk başta sıkıntılar yaşandı ancak artık kriz merkezimiz iş başında. Yiyecek sorununu çözdük, barınma sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Gelenlerin önemli bir bölümü henüz kayıt altına alınamadığı için ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Gönüllü kuruluşlarımızın sağlık hizmeti var. Acil olanlar hastanelere müracaat ediyor ama özellikle yaşlıların kronik hastalıklar nedeniyle sıkıntıları var. Bu insanlar canlarını kurtarmak için yanlarına bir şey almadan geldikleri için ilaçları da yanlarında yok. Bu nedenle buraya yardım yapmak isteyenlerden gıda ve diğer ürünler yerine ilk başta ilaç göndermelerini istiyoruz" dedi.

 

ŞANLIDER olarak hemşerilerinin yaşadığı sıkıntıları gidermek için seferber olduklarını söyleyen Mustafa İsmet Erdoğan ise, "Kobani'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar canlarını kurtarmak için her şeylerini geride bırakarak sınırın bu tarafına geçmişler. Hala geçişler sürüyor. Suruç'un tüm evleri, sokakları gelenlerle dolu. Bir kısmı devlet tarafından uygun yerlere yerleştirilmiş. Bu insanlarımızın büyük sıkıntıları ve ihtiyaçları var. İlk etapta ilaç, mama ve çocuk bezi, battaniye başta olmak üzere üyelerimiz ellerinden gelen yardımı yapmayı düşünüyoruz. Tüm üyelerimizden ve yardımsever dostlarımızdan bu tür yardımlarını ya direk oradaki kuruluşlara veya onlara ulaştırılmak üzere derneğimize getirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

 


Okunma Sayısı: 1404


3.15.10.137








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top