• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
ŞANLIDER şehirleri buluşturdu

Binlerce Gaziantepli ve Şanlıurfalı, ŞANLIDER'in düzenlediği sıra gecesinde gönüllerince eğlendi. Festival Park’ta düzenlenen ve sanatçı Mahmut Tuncer, sıra gecesi ekibi eşliğinde konser verdiği "Urfa-Antep Gecesi"ne çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşan Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) Başkan Yardımcısı Mustafa Edip İzol, “ŞANLIDER Şanlıurfalı hemşehrilerimizin güçlü sesi olmuştur. Kuruluşundan bu yana birçok barışa imza atmış birlik ve beraberliğin pekişmesi için birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Hemşehrilerimizin sorunlarının çözümü noktasında gerekli çabayı göstermiştir. ŞANLIDER’in bu kadar kısa sürede Gaziantep’in önemli hemşehri derneği olmasını hazmedemeyen, güçlenmesini isteyemeyen, aramıza nifak sokmaya çalışan insanlar olacaktır. Fakat şunun bilinmesini isteriz ki hiç kimse ŞANLIDER’in tapulu arazisine gecekondu yapamaz. Buna asla müsaade etmeyiz. Gazi şehrimizin kalkınması için daha da güçlenmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ise, geceyi düzenlemekteki amaçlarının, Gaziantep’te bulunan Şanlıurfalı hemşehrilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması ve dostluk içerisinde kaynaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Bugün söz müziğin, bugün söz türkülerimizin. Biz ŞANLIDER olarak hemşehrilerimiz için bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. Gecemize katılan tüm Şanlıurfalı ve Gaziantepli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Sayın Valimize özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gecede emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Bu gece mesaj verme gecesi değil, türkü gecesi" diyen Erdoğan, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın kültür ve sanattaki tarihsel birikimlerine dikkat çekmek için Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun ünlü dizelerini bu duruma uyarlayarak şunları söyledi: "Şairim/ Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası / ayak seslerinden tanırım / Ne zaman bir köy türküsü duysam / Ne zaman bir URFA türküsü duysam / Ne zaman bir ANTEP türküsü duysam / Şairliğimden utanırım."

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ise, “Özü bir, sözü bir mert insanların şehri Şanlıurfalı hemşerilerim ne iyi etmişsiniz de Gaziantep’e gelmişsiniz. İyi ki gelmişsiniz Gaziantep mozaiğini güçlendirmişsiniz. Sizlerle beraber olmaktan, sizlerle birlikte yol yürüyor olmaktan dolayı mutluluğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizler ne kadar Gaziantepli isek kendimizi o kadar Şanlıurfalı hissediyoruz” dedi.

Şehirler arasında coğrafi sınırlar olabileceğini ancak kültürel, sanatsal ve ekonomik olarak bir sınır olmadığını söyleyen Vali Davut Gül ise, "Şehirlerimiz birbiriyle bütünleşmiş. Şanlıurfa’nın gelişmesi aslında Gaziantep’in gelişmesi, Gaziantep’in gelişmesi Hatay’ın ve Kahramanmaraş’ın gelişmesidir. Bölgesel gelişmeye inanıyor ve buna güveniyoruz. Bu bölgenin topyekun gelişmesini arzuluyoruz. Kardeşliğimiz, dostluğumuz daim olsun. Memleket baba gibidir. Herkes kendi doğduğu topraklara hizmet etsin ama yaşadıkları şehri de benimsesinler” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından geceye katılanlar Mahmut Tuncer'in söylediği türkülerle gönüllerince eğlendi.  Geceye Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, STK temsilcileri, sanayici ve işadamları ile çok binlerce davetli katıldı.


Okunma Sayısı: 1328


18.116.63.236








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top