• slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular



Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 27.11.2016 tarihinde saat 18:00'de Palmiye Otel'de yapılacaktır. (11.11.2016)


Şanlıurfa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır. (Henry Ford)
Fakıbaba hemşeriyle buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli etkinlikler için geldiği Gaziantep’te Şanlıurfalı hemşerileriyle buluşarak hasret giderdi.

Palmiye Oteli’nde, Gaziantep’te faaliyet gösteren Şanlıurfa hemşeri derneklerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Yalçın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ile çok sayıda davetli de katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, kentte yaşayan Güneydoğu kökenlilerin yüzde 80’inin Urfalı olduğunu belirterek, “Urfa’dan sonra en çok Urfalı burada yaşıyor. Sürekli söylüyoruz ne kadar Şanlıurfalıysak o kadar da Gaziantepliyiz. Artık buralıyız, bu kentin her taşının altında alın terimiz var” dedi.

Gaziantep’in sanayi ve ticareti ile Türkiye’nin önde gelen bir kenti olduğunu, iş hacmine paralel olarak en çok büyüyen en çok göç alan il olduğuna dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi:

“Bugün yaklaşık olarak Gaziantep'imizde 300-350 bin Urfa nüfusuna kayıtlı Gaziantepli yaşamaktadır. Gaziantep’teki Urfa nüfusu Türkiye’nin 25 ilinden daha fazladır ama maalesef Urfalılar, kentin siyasetinde, yerel yönetimlerinde, idari yapılamasında ve bürokraside kayda değer bir oranda temsil edilmiyorlar. Bizler ehliyet, liyakat ve fırsat eşitliğine inanıyoruz. Bir şeye daha inanıyoruz. Bugün katılımcı demokrasiden, katılımcı belediyecilikten söz ediyorsak yönetenlerin, yönetilenlerle istişare halinde olması gerektiğine de inanıyoruz. Gaziantep’in karar mercilerinde bu kadar nüfusun dikkate alınmaması mümkün değildir. Urfalıların Gaziantep’te kendi sivil toplum kuruluşları vardır. Kendi dernekleri vardır. Aynı şekilde akil insanları vardır. İstişare merci de bunlardır. Urfa dernekleri olarak; İnsanlarımızın kent yaşamına ve değerlerine uyum sağlama çabalarını destekliyoruz. Gaziantep’in marka değerini yükseltme adına yapılan bütün çalışmalar en az Tabakhaneli kadar, Şehreküstülü kadar bizi de gururlandırıyor.”

FAKIBABA: HEPİMİZ AYNIYIZ

Gaziantep, Şanlıurfa ve bölge illerinin birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğunu söyleyen Bakan Fakıbaba da, “Urfa’nın, Antep’in, Diyarbakır’ın sorunu aynı. Kültürümüz, yemeğiz aynı. Bereketli hilalin içindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza takılıyorum. Tırnaklı ekmeğimizi de almışlar elimizden. Ya diyorum bari isota karışmayın. Mırra ile isota karışmama sözü aldı. Çiğköftesi de burada, lahmacunu da burada. Tüm yemeklerimiz aynı. Ben Gaziantep ile de Urfa ile de gurur duyuyorum. Biz birlikte Güneydoğuyuz, birlikte Türkiye’yiz. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın” dedi.

Hemşerilerine seslenen Fakıbaba, “Her zaman emrinizdeyim. Sizinle gurur duyuyoruz. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizle emrinizdeyiz. Problemler olabilir, problem olmadan olmaz. El ele vermişiz. Sizler Gaziantep’e çok önemli hizmetler veriyorsunuz, Gaziantep’i yönetenler de size büyük önem veriyor. Hep beraber el ele olacağız” diye konuştu.


Okunma Sayısı: 1596


18.218.184.214








DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Ahmet Güneş
ŞANLIDER bugün Gaziantep'teki tüm Urfalıları temsil etmesi ve kentin en üst noktasında kendisini ispatlamasıyla büyük ve güçlü bir kurum olduğunu göstermiştir. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin.

sabri sayan
Bugün 16 Mart halepçe katliamının yıl dönümü. Geçmişteki ve günümüzdeki ZALİMLERİ lanetliyorum. Mazlum, masum Kürt halkının başı bir kez daha sağolsun.'ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM'ne güzel demiş Üstad Bediüzzaman

orhan akdeniz
Kendisine hayrı olmayan kimsenin başkasına hayrı olmaz. İnsan kendisi için hayır işlemez, kendisine iyilik yapmazsa, insanlar da ona hayır ve iyilik yapmaz.bırbırımızden yardımlarımızı eksık etmemız ümidi ile...Orhan AKENİZ


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

Şanlıder Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği

© Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top